Online vergelijk je de goedkoopste zorgverzekering voor zzp’ers 


Wanneer je de keuze hebt gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden, komt er natuurlijk ineens een hele hoop op je af. Waar je voorheen veilig voor een werkgever werkte en iedere maand keurig je salaris kreeg gestort, moet je nu ineens je eigen brood bij elkaar verdienen. Voor de meeste ondernemers geen enkel probleem, maar wel even spannend in het begin. Wat als ondernemer vooral belangrijk is, is dat je waar mogelijk je risico’s zo veel mogelijk weet te beperken. Hierbij kun je denken aan de financiële risico’s, zoals arbeidsongeschiktheid, maar ook schade aan voorraad en inboedel. Ook dien je je als zzp’er natuurlijk ook gewoon te verzekeren bij een zorgverzekeraar. Want net als iemand in loondienst, ben je ook als zzp’er verplicht vanaf je 18e een zorgverzekering af te sluiten. Hoe je ervoor zorgt dat je de goedkoopste zorgverzekering weet te vinden, vertellen we je in dit artikel.

Online heb je overzicht

Waar je tot enkele jaren geleden letterlijk naar de website van iedere zorgverzekeraar moest om daar je informatie vandaan te halen, is dit vandaag de dag natuurlijk allang niet mee het geval. Via verschillende vergelijkers kun je namelijk direct in één overzicht zien welke opties er allemaal zijn. Op basis van de vooraf ingevulde gegevens krijg je dan een beperkte selectie met verzekeraar die aansluiten bij wat jij zoekt. Hierbij kun je denken aan een bepaalde aantal behandelingen bij de fysio, maar ook een vergoeding voor onder andere bril of lenzen spelen hierin een rol. Op deze manier kun je op basis dat deze selectie zelf je onderzoek doen naar wat uiteindelijk de beste keuze is.

Direct alle kosten in beeld

Dat een zorgverzekering geld kost dat is natuurlijk logisch. Maar de hoogte ervan kan natuurlijk wel verschillen. Hierbij is het wel goed te weten dat er verschil kan zitten in de dekking van bijvoorbeeld de aanvullende verzekering. Waar de één 75 procent over een bedrag tot maximaal 500 euro vergoed, kan het zijn dat een andere verzekeraar 90 procent vergoed, maar over een bedrag wat niet hoger mag zijn dan 250 euro. Het is daarom dus ook belangrijk om verder te kijken dan alleen de percentages die worden genoemd in het vergelijk dat je maakt. De goedkoopste zorgverzekering is namelijk niet altijd degene waarbij je maandelijks het minste betaald. Ook de aanvullende voorwaarden spelen hierin een belangrijke rol.

Verplichte verzekeringen als ondernemer

Je bent vanaf je 18e verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Toch zijn er als ondernemer nog veel meer verzekeringen die je kunt en ook soms moet afsluiten. Sommige verzekeringen zijn verplicht als zzp’er en andere verzekeringen niet. Vooral wanneer je net begint met ondernemen, is het extra belangrijk om hier goed naar te kijken. Niet alleen voor je eigen beeld, maar ook voor de eventuele kosten die je extra moet maken iedere maand. Je kunt je namelijk